wtcb groendak


Onderzoek naar groendaken op dak van Greenville Hasselt Het Nieuwsblad. camera. close. correct. Verwijs. ds2. facebook. next. prev. share. twitter. video.
Geef een zoekterm in. Onderzoek naar groendaken op dak van Greenville. Hogeschool PXL krijgt 380.000 euro van Vlaanderen om met enkele partners een project op te zetten rond groendaken. Paradepaardje wordt een proefdak op de gebouwen van Greenville in Houthalen-Helchteren.
gd-energy.be
DAKART Houtbouw Dakwerken Specialist in groendaken, daktuinen en dakterrassen.
Men kan hier wel spreken over een heuse daktuin met grassen, bloemen heesters, en houtachtige planten. -DAKART hellend groendak extensief tot semi-intensief groendak.: Hellende groendaken hebben eigenlijk dezelfde opbouw als platte groendaken EPDM dakbedekking, met als enig verschil dat dat er in de substraatlaag een schuifbeveiligingssysteem wordt voorzien die alles op zijn plaats moet houden. Zowel het DAKART licht extensief groendak als het licht natuurdak behoren hier tot de mogelijkheden. Hoe maken wij een groendak ecologisch waardevol? Om groendaken ecologische waarde te geven moet men aan zo veel mogelijk van de volgende criteria voldoen.: voldoende bodemdikte en variatie in bodemdikte. zo veel mogelijk variatie in beplanting. voldoende wateropslag en indien mogelijk oppervlaktewater. schuilplaats en voeding voor dieren en organismen oppervlaktewater, bodem, holtes en dood hout. zo veel mogelijk biodiversiteit. Subsidies en premies voor groendaken en daktuinen in de regio Leuven. Heel wat gemeenten geven premies of subsidies bij de aanleg van een groendak, hieronder een overzicht voor de regio Leuven. Leuven: Gemeentelijke subsidie van 50 van de gemaakte kosten voor materiaal en plaatsing groendak, tot maximaal€5000,00, link website Leuven.
Van groendak tot daktuin - Plantentuin De" Kleine Boerderij" Merksplas.
Een dakterras, dus ontworpen als beloopbaar, is dit circa 250 kg/m. Er is een goede technische informatie beschikbaar, gesteund op wetenschappelijk onderzoek, in TV 229 'Groendaken' van WTCB Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf, info: www.wtcb.be. Het aanleggen van een extensief groendak is naar constructie toe het eenvoudigste. Het is relatief laag in gewicht en beperkt in onderhoud. Het verhoogt de levensverwachting van de dakdichting substantieel en het buffert het regenwater. Het is geluidsabsorberend en energiebesparend. Allemaal voordelen wanneer het correct wordt aangelegd. De opbouw begint met een watervaste folie. Deze bestaat meestal uit gewijzigd polyethyleen en moet voldoen aan FLL-normen voor wortelvastheid. Hierop komt dan een dainagemat in geotextiel. De plaatsing hiervan moet correct gebeuren om geen schade aan de dakdichting te veroorzaken. De dikte van deze drainagemat moet voldoende groot zijn.
Platte daken: mogelijkheden en dakbedekking plaatsen Demessemaeker.
beschikking voor het installeren van een groendak! Er kunnen wel verschillen zijn voor particulieren, bedrijven en vzws! Onderhoud en garantie. Het roofing dak dat wij verzorgen is het meest duurzame dak! Uit de praktijk blijkt dat de verwachte levensduur meer dan 40 jaar bedraagt. Om het vertrouwen in onze materialen te onderstrepen geeft Icopal U een garantiecertificaat op de materialen en Demessemaeker op de uitvoering van 10 jaar! Naast het uitvoeren van dakopbouw en isolatie, geeft Demessemaeker ook advies met betrekking tot dakafwerking, toepassingen van zonne-energie in bitumineuze dakbedekking en daktuinen. Volgens het WTCB heeft een plat dak 2 onderhoudsbeurten per jaar nodig, omvattende een algemene inspectie, proper houden van afvoerkolken en -buizen en verwijderen van bladeren, mos en plantengroei.
Daktuin Terras Groenbedrijf Van Vlierden.
Zo bespaar je op energiekosten voor verwarming of koeling. Daarnaast blokkeert de daktuin het omgevingsgeluid. Verder beschermt de daktuin de dakdichting tegen de UV-stralen van de zon waardoor de levensduur van de dakdichting verhoogt. Een groendak buffert regenwater. Zo ontlast je de riolering tijdens hevige regenval. Voorwaarden voor een groendak. De opbouw van een groendak vraagt een bepaalde draagkracht. Afhankelijk van het type daktuin en het feit of het net geregend heeft, varieert dit van 110 tot 1.000kg/m. Om een groendak te kunnen aanleggen moet aan volgende voorwaarden voldaan zijn.: Voldoende draagkrachtige structuur. De draagkracht dient gekend te zijn voor de start van het ontwerp van de daktuin. Wanneer dit niet af te leiden valt uit plannen, dient een stabiliteitsingenieur de toestand in te schatten en aan te geven. De aanwezige dakdichting moet wortelwerend of FLL-gekeurd zijn. Dit om de volledige dakopbouw correct uit te kunnen voeren volgens de TV229 van het WTCB. Die leggen soms beperkingen op voor wat er op het dak wel of niet kan. De basisakte bij een appartement of groepswoning. De basisakte of de later gemaakte afspraken binnen de Vereniging van Mede-eigenaars moeten de aanleg van een groendak, daktuin of dakterras toestaan. Drie soorten groendak.
De meestgestelde vragen van dit moment - Easyroof.
Volgens het WTCB Wetenschappelijk Technisch Centrum voor de Bouw en EPDM fabrikanten als Firestone is deze bijkomende bevestiging enkel nuttig voor grotere projecten. Voor daken kleiner dan 100m is kimfixatie zinloos, op voorwaarde dat het EPDM membraan volledig met contactlijm wordt verlijmd.
Hoe brandveilig is een groendak.
De substraatlaag van een minimum 3cm die maximaal 20% organisch materiaal. Een goed ontworpen groendak kan ook bijdragen tot de brandveiligheid van het gebouw. Rond dakkoepels, schouwen en aan dakranden minstens 30 cm voorzien met kiezel of dakplavuizen. brandveiligheid verhoogd door de vochtigheid van het substraal. De gekozen planten zijn bij droogte slecht brandbaar. Wat zegt de wetgeving in België, Nederland, Duitsland, Europa? Concrete wetgeving rond groendaken en hun brandveiligheid zijn er zo ver ik weet nog niet. Er zijn wel aanbevelingen en preventie maatregelen. Deze heb ik gevonden op de website van WTCB.
Opleidingstraject voor een professioneel groendak blauw-groendak - Escala. arrow_down_long. arrow_down_long. arrow_down_long.
Blended learning: twee online opleidingssessies, gevolgd door één dag klassikael leren. download de flyer info aanvragen. vraag uw in-house opleiding aan. Wat zijn groendaken? Toepassingen: stedelijke en industriële toepassingen. Toestand in Vlaanderen: nog deels onbekend in Vlaanderen. Soorten: extensieve en intensieve groendaken. Voordelen en functies van een groendak. Economisch: reductie renovatie - en energiekosten. Ecologisch: stads-warmte-eiland, verhogen luchtkwaliteit, verhogen biodiversiteit en creatie micro-klimaat. Esthetiek: dak en gevelgroen. Biodiversiteit: habitat van dieren en planten. Ontwerp en bouw van groendaken. Gewicht en dakconstructies: advies architect. Waterkering en opbouw: EPDM en bitumen. Waterdichting: soorten dichtingen, watertest en inspectie. Wortelvastheid: wortelwerend, normen, materialen. Drainage: afvoer overtollig water, hellingsgraad, hellingsgraad. Waterretentie - wateropslag: materialen. Substraten: soorten en hun toepassingen. Innovaties: het 'blauw-groen' dak. Hergebruik water voor de dakbeplanting. Hergebruik water voor de gevelbegroeiïng. Het slimme blauw groene dak: gecontroleerd sturen van het water her gebruik: onderzoeksresultaten. Gevel- en dakbegroeiing: keuze in functie van uitvoering.
Canopy - Veel gestelde vragen over groendaken.
Hoe dikker de substraatlaag, hoe sterker dit effect. Ook in de winter heeft een groendak een regulerende werking, maar in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is deze veel beperkter. Tot slot isoleert een groendak ook zeer goed geluid. Bestaan er specifieke, bouwtechnische standaarden voor groendaken? Internationaal geldt de Forschungsgesellschaft Landschaftsentwicklung Landschaftsbau FLL- Dachbegrünungsrichtlijn als standaardwerk. In België werken we met de Technische Voorlichting 229 TV229, uitgebracht door het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf WTCB.
FAQ Groendakshop.be.
Voor een plat sedumdak heeft u 105 kg/m nodig. Betondaken kunnen het gewicht van een groendak beter aan dan een houten constructie. Contacteer steeds uw architect, de leverancier, het bouwbedrijf of een stabiliteitsingenieur om te weten te komen als uw dak stevig genoeg is. Meer informatie kan u nalezen bij de dakvereisten: STERKTE DAKCONSTRUCTIE. Aan deze bouwkundige eisen kunnen geen rechten of plichten ontleend worden. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade aan uw bouwwerk, dakconstructie en dakdichting door het toepassen van een doe-het-zelfpakket van www.groendakshop.be. U dient vooraf zelf kennis te nemen van de bouwtechnische eigenschappen en voorwaarden, en u dient deze te laten beoordelen indien een groendak op uw bouwwerk mogelijk is. Voor 100 zekerheid is het noodzakelijk om een professional zoals een stabiliteitsingenieur in te schakelen. MIJN DAK IS NIET STEVIG GENOEG, EN NU? Een lichter groendaksysteem is bijna altijd mogelijk, maar houd rekening met een mindere kwaliteit, lagere duurzaamheid en meer kans op wegwaaien bij hevige rukwinden.
Onze waterdichte toepassingen - FDT.
Is het nu voor een feestje of gezellig ontbijt, wij kunnen U steeds de juiste oplossing aanbieden voor Uw dakterras. In ons gamma hebben wij tevens oplossingen, speciaal ontworpen voor de industriële markt. Talloze referenties van kmo's' multinationals staan op onze klantenlijst. Onze membranen zijn één van de meest ecologische op de markt. Volledig recycleerbaar, vrij van schadelijke stoffen. Onze ECO-rapporten kan je terugvinden op de download pagina. Bent U op zoek naar een perfect dampscherm voor Uw binnenzwembad? Wij hebben de ideale oplossing! Zowel voor een hellend als voor een plat dak. Vraag naar onze referenties. Door de wisselende weersomstandigheden vereist een plat dak de nodige aandacht. Een check-up is geen overbodige luxe. Volgens de aanbevelingen van het WTCB tv215 is elk plat dak onderhevig aan een regelmatig onderhoud.

Contacteer ons

subsidie voor groen dak
vegetatiedak
voeding sedumdak
waarom een groen dak
waarom groen dak
waarom sedumdak
wat is een groendak
wat is een groen dak
wat kost sedumdak per m2
wat weegt een sedumdak
werking groendak
wetgeving groendaken
wtcb groendak