wat weegt een sedumdak


Groendak: types voor- en nadelen Mijn-dakwerker.be.
Er bestaan ook systemen van € 120 per m of meer, bijvoorbeeld voor zware intensieve groendaken. Prijs dakbegroening: zaden om direct te planten kan je al hebben voor zon € 5 per m. Voor voorgekweekte sedumtapijten of mostapijten betaal je gemiddeld € 25 per m. Voor grassen en kruiden is dat gemiddeld € 40 per m. Wil je een echte daktuin met bomen, dan ligt de prijs hoger. Let op: bij bovenstaande prijzen werd geen rekening gehouden met bijkomende werken, zoals dakisolatie, nieuwe dakbedekking EPDM: € 60 à 80 per m incl. btw en plaatsing, het aanpassen van de dakranden., Hoe bereken ik de kostprijs voor mijn dak? Hierbij moet je rekening houden met heel wat factoren: is een nieuwe dakbedekking nodig?
hatchet's
Lichtgewicht sedumdaken - Van Venrooy.
Circulaire hellende daken. Amorfe PV dakbedekking. Daken lange levensduur. Waterberging en groendaken. Cradle to Cradle daken. Stikstof reducerende daken. Restyling en PR daken. Seminar Resultaatgericht Samenwerken RGS. Seminar Dakveiligheid Verantwoord Gebouwbeheer. Seminar Duurzame Daken. Expo- en Infocenter. U bevindt zich hier: Home Duurzame daken Groendaken Lichtgewicht sedumdaken. Voor daken die weinig ballast kunnen dragen is er een speciale lichtgewicht groendaksysteem ontwikkeld. Dit zijn sedumdaken met een specialedrainage en absorbtielaag en een lichtere maar kwalitatief hoogwaardige substraatlaag. Deze lichtgewicht sedumdaken zijn van dermate kwaliteit dat ze vergelijkbaar zijn met normale sedumdaken. Dit betekent dus dat ze ook zeer lang meegaan, zichzelf reguleren en onderhoudsarm zijn. Zeer lichte en functionele dakbegroening. Systeemoplossing met beveiliging tegen wegwaaien alleen toepasbaar bij vastliggende, ofwel gefixeerde dakafdichting. Niet geschikt voor omkeerdaken. Ook toepasbaar bij dak zonder afschot en zonder diepere plasvorming. In droge regios met automatische bevloeiing. Meer onderhoud en hogere aanlegkosten in vergelijking tot een economisch dak. Wilt u graag een sedumdak op uw gebouw, maar kan uw dakconstructie niet heel veel extra ballast dragen? Dan is wellicht een lichtgewicht sedumdak de uitkomst. Wel dient het dak een extra ballast van ca.
Zelf sedumdak of groendak leggen? HORNBACH. Alles voor je project! Vinden.
De voordelen van een groendak. Een sedumdak wordt ook wel een groendak genoemd. Naast de unieke uitstraling heeft het nog veel meer voordelen waarvan niet alleen jij, maar ook je directe omgeving profiteert! Welke dat zijn? vangt regenwater op, vermindert CO2-uitstoot, en haalt vervuilende stoffen uit regenwater en de buitenlucht. isoleert je dakoppervlak: in de winter blijft het lekker warm, en in de zomer blijft het heerlijk koel. verlengt de levensduur van je dak - het beschermt tegen UV-straling, extreme temperaturen en mechanische schade. verbruikt minder energie, en zorgt voor lagere energiekosten. En dat is nog niet alles! Een sedumdak creëert een mooie leefomgeving voor dieren en planten. Daarnaast vermindert het geluidsoverlast - vooral in stadscentra, industriegebieden en gebieden met weinig groen. Bestel eenvoudig online! Hoe bereid ik me goed voor? Voordat je gaat beginnen met aanleggen is het verstandig om de volgende tips goed door te nemen. Zo kan je niet alleen gerust aan de slag gaan, maar waarborg je ook je eigen veiligheid en die van je directe omgeving. Zorg ervoor dat jouw dak en dakondersteuning het gewicht van de sedumlaag aan kan. Een natgeregende sedumlaag weegt al gauw 80 kilo per vierkante meter.
Totaalsysteem Sedumdak bevat alles voor een groendak per m2.
Samen vormen zij een basis voor ieder onderhoudsvrij duurzaam groendak. Weegt 80 kg per m2 verzadigd. Hoogte 8 cm. Makkelijk zelf te leggen. Geschikt voor daken met dakhelling van 0 - 15. Wateropslagcapaciteit van 32 liter per m2. Uw bestelling In aantal m2 opgeven. Het totaalsysteem per m2 bevat de volgende 3 onderdelen.: Sedummixmat Bovenste laag 30- 50 mm dik. Sedummixmat geproduceerd op een cocosbasis, een substraat mengsel en een beplanting bestaande uit 12 -19 soorten Sedums.
Hoeveel weegt een groendak? - Sempergreen.
Een standaard Sedumdak heeft een verzadigd gewicht van circa 80 kg/m. Dit gewicht kan indien nodig gereduceerd worden tot circa 40 kg/m voor daken die alleen een lichtgewicht groendaksysteem kunnen dragen. 31 343 539 699. neem contact op. Benieuwd hoe Sempergreen groendaken er in de praktijk uit zien? Bekijk de vele referentieprojecten! De voordelen van een groendak Langere levensduur dakbedekking Duurzame leefomgeving Stimulering biodiversiteit Regenwaterretentie Verkoeling van de stad Opname CO2 en fijn stof Warmteregulerend Geluidsisolatie.
Hoveniersbedrijf Aquilegia Tuinen - Aanleg van groendaken.
De prijzen verschillen van opbouw tot opbouw. Zo kost een sedumdak met stekken ongeveer 30 tot 50 euro/m, voor sedummatten is het ongeveer 40 tot 70 euro/m. Deze prijzen zijn wel afhankelijk van onder ander bereikbaarheid, grootte en hoogte van het dak. Voor een juiste offerte kan u best contact met ons opnemen. Semi Extensieve Groendaken. Deze groendaken hebben een uitgebreider vegetatie, er wordt gewerkt met bloeiende kruidachtige planten/grassen, waardoor je een mooiere biodiversiteit creëert krijgt. Met de juiste onderhoudsmethode vormt uw biodiversdak een oase voor vlinders, bijen, vogels en andere insecten. Dit systeem weegt wel wat meer. Richtprijzen liggen tussen de 50-120 euro/m. Voor een juiste offerte kan u best contact met ons opnemen. Dit is een heel ander begrip, best te vergelijken met een tuin op hoogte, Alles is hier mogelijk gaande van gazon, bomen, verharding, vijvers. Hier is doordacht ontwerp/studie wel aan de orde daar het gewicht enorm hoog ligt. 'The' sky is the limit is hier een toepasselijk gezegde Samen bespreken we de mogelijkheden, stellen we een ontwerp voor en begeleiden u bij de stabiliteitsstudie en vergunningen. Groenmuren worden ook wel groenwanden, groengevels, plantenmuren of zelfs verticale tuinen genoemd.
Groene daken - De Dakdokters.
De harde oppervlakken die elke stad kenmerken werken voornamelijk geluidreflecterend in plaats van geluidabsorberend. Onderzoek heeft aangetoond dat een groendak met 10 cm substraat een geluidsreductie van 5 decibel oplevert. Een groen dak met meer substraat kan een groter effect hebben. Een groendak heeft niet alleen voordelen voor de gebruiker, maar ook voor de directe omgeving. Het kan het leefklimaat in stedelijke of kantoorgebieden prettiger maken door het uitzicht op groen. De therapeutische invloed van natuur is bekend en kan leiden tot de reductie van stress, verlaging van de bloeddruk, afname van spierpijn en een toename van positieve gevoelens. Algemene voorwaarden - Zakelijk.
Sterkte dakconstructie Groendakshop.be.
De dakconstructie moet het bijkomende gewicht van het groendak kunnen dragen. Dit bijkomende gewicht varieert van 105 tot 220 kg per m, afhankelijk van het gekozen groendaksysteem. Dit is het gewicht wanneer het volledige groendak nat is. SEDUMDAK PLAT MET STEKKEN STANDAARD. SEDUMDAK PLAT MET MATTEN. SEDUMDAK LICHT HELLEND MET STEKKEN 5-10. SEDUMDAK MEDIUM HELLEND MET STEKKEN 10-15. SEDUMDAK STERK HELLEND MET MATTEN 15-35. Indien u omwille van biodiversiteit meer substraat wil plaatsen dan voorzien in het bouwpakket, dient u hier ook rekening mee te houden. Elke extra centimeter substraat, weegt 15 kg/m in natte toestand. Als u graag een groendak wil combineren met zonnepanelen, moet u hiervoor het gewicht van de zonnepanelenconstructie er nog eens bijtellen.
Maak kennis met ons productaanbod: Evalastic EPDM dakrubber.
Wat is een groendak? Groendaken zijn daken waarvan het platte of hellende deel hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Ze bestaan al sinds mensenheugenis; denk maar aan de beroemde hangende tuinen van Babylon zesde eeuw vóór Christus. De eerste groendaken in Europa werden gecreëerd in Scandinavië: graszoden werden op teelaarde aangebracht en als dakbedekking toegepast. In de jaren 1960 werden groendaken in onder andere Duitsland herontdekt als een interessante optie om de natuur in de stad te introduceren.
5 voordelen van een groen dak op je huis of bedrijfspand. 5 voordelen van een groen dak op je huis of bedrijfspand.
Het groendak, met het sedumdak als meest bekende verschijningsvorm, rukt op in de gebouwde omgeving en biedt tal van voordelen, volgens Van Heck. We noemen er vijf. Groene daken verhogen de isolatiewaarde van het dak. In de zomer houdt de groene dakbedekking de warmte buiten en in de winter houdt het de warmte binnen. Onafhankelijk onderzoek heeft een besparing van 9 procent op het elektriciteitsverbruik voor koeling met airconditioning aangetoond.
Sedumdak 123 Lichtgewicht systeem.
Het lichtgewicht Sedumdak 123 systeem heeft een substraatmat van 20 mm. Dit systeem is met name geschikt voor platte en hellende daken tot 5 graden. Voor daken tussen 5 t/m 20 graden gebruik 40 mm substraatmat. Zie hiervoor DAK 3 DAK 4. Het maximale gewicht per m2 geheel waterverzadigd is slechts 45 kg. Het water bufferende vermogen is door gebruik 20 mm substraatmat 31 liter per m2. Kan geplaatst worden op elk dak wat beloopbaar is door volwassene.

Contacteer ons

subsidie voor groen dak
vegetatiedak
voeding sedumdak
waarom een groen dak
waarom groen dak
waarom sedumdak
wat is een groendak
wat is een groen dak
wat kost sedumdak per m2
wat weegt een sedumdak
werking groendak
wetgeving groendaken
wtcb groendak