ibic groendaken


Soprema Familiale multinational - Sterck Magazine.
Ibic is toonaangevend op het vlak van groendaken. Het bedrijf breidde daarbij zijn activiteiten uit naar een creatief totaalconcept waarbij naast de plaatsing en het onderhoud van groendaken ook het ontwerp een steeds belangrijkere rol gaat spelen, in samenwerking met architecten en bouwheren.
gd-energy.be
Groen dak: een tuin op je schuur Milieu Centraal.
Ontdek meer voordelen en check of je dak geschikt is. Wist je dat je soms subsidie kunt krijgen voor een groen dak? Een aantal gemeenten en waterschappen geeft subsidie als huiseigenaren een sedumdak met vetkruid of daktuin willen aanleggen. Dat heeft alles te maken met de toenemende wateroverlast waarmee Nederland te maken heeft, onder invloed van klimaatverandering. Riolen kunnen de aanhoudende hoosbuien niet altijd aan. Groene daken helpen mee om een deel van dat hemelwater op te vangen: de substraatlaag en de plantenwortels houden het water vast en geven het langzaam weer af. Hoe meer neerslag tijdens hoosbuien opgevangen wordt door tuinen, parken én groene daken, hoe minder riolen overbelast raken. Lees ook hoe je regenwater kunt opvangen met meer groen in je tuin. Tips groen dak aanleggen. Wil je een groen dak aanleggen op je bestaande woning? Haal er dan een specialist bij. Niet elk dak is geschikt. Kijk op de Groene Subsidiewijzer of jouw gemeente subsidie geeft voor de aanleg van een groen dak. Een sedumdak is lichtgewicht en onderhoudsarm. Kies je voor een daktuin, laat dan onderzoeken of je dakconstructie dit aankan.
Vorm je groendak om tot zoemdak.
IBIC is samen met drie onderzoekspartners op zoek gegaan naar de optimale vegetatiesamenstelling voor de groendaken. In 2020 werden de eerste 'zoemdaken' in steden zoals Antwerpen, Gent en Brussel gelegd. Het doel is om een groendak te ontwikkelen dat aantrekkelijk is voor wilde bestuivers én mensen.
soorten groendaken groendak-antwerpen.be.
Een extensief groendak weegt maximaal 110 kg/m en mag zonder bouwvergunning op elk correct gedimensioneerd dak aangelegd worden. Een intensief groendak weegt meer dan 200 kg/m, hierop moet de dakconstructie voorzien zijn en is er steeds een vergunning nodig. Omdat de beplanting de dikte en het gewicht van de voedingsbodem bepalen bestaat ereen waaier aan mogelijkheden en soorten groendaken, hier enkele voorbeelden. Dunne substraatlaag: 6 tot 8 cm. Verzadigt gewicht systeemopbouw: 80 tot 110 kg/m. Groendak met Sedum. Dit zijn de meest populaire groendaken omdatze bijna op elkdakpassen. Het zijn lichtgewicht groendaken aangeplant met Sedum die metweinigwater kunnen overleven.
LASTENBOEK INTENSIEF GROENDAK PDF Gratis download.
Gewijzigde steenwol De platen aanbrengen volgens voorschrift van de fabrikant/leverancier, op de baanvormige beschermings, filter en drainagemat. Materiaal/gewicht: Plaatafmetingen: Dikte: Waterreservoir: Gewicht droog: Gewicht nat: Gewijzigde steenwol ca. 120 kg/m 60 x 120 cm 50 mm ca. 40 l/m ca. 6 kg/m ca. 46 kg/m Meetcode: m-netto-oppervlakte 05 Toepassing: Extra waterbuffering voor intensieve groendaken Richtmerk: IBIC MSP-HEAVY IBIC bvba Boomsesteenweg Aartselaar 4.
Groendaken valbeveiliging- Ibic.be.
Met meer dan twintig jaar ervaring heeft IBIC alle kennis in huis om je volledig te ontzorgen bij het ontwerp, de aanleg én het onderhoud van groendaken. Bovendien specialiseert ons jonge, enthousiaste team zich in veiligheid op het dak. Valbeveiliging op groen- of andere daken maakt dan ook deel uit van ons totaalconcept.
Ibic Build Your Home.
Ingenieurs- en studiebureau. You must have JavaScript enabled to use this form. Een offerte aanvragen. Ibic in Aartselaar is gespecialiseerd in volgende activiteiten en kan jou dus zeker helpen bij de realisatie van jouw project.: Een offerte voor jouw project aanvragen bij Ibic?
Zo doorstaat een groendak van IBIC het veranderende klimaat.
Dave Martens, general manager bij IBIC Irrigatie. Lange periodes van droogte, maken de aanleg van irrigatiesystemen op sommige groendaken wenselijk. Passieve irrigatie is steeds meer de toekomst van daken. Door het omvormen van groendaken naar waterretentiedaken - ook blauwe daken genoemd - kunnen we nog zuinig omspringen met kostbaar water.
Daktuin is goedkoper dan bouwgrond kopen Aartselaar Gazet van Antwerpen.
Naast het waterdicht maken van kelders is IBIC vooral gespecialiseerd in de aanleg van daktuinen en groendaken. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting zon tien jaar geleden een sterke reputatie opgebouwd bij architecten, studiebureaus en projectontwikkelaars, zowel bij het ontwerp als de uitvoering.
Groendaken van IBIC: veiligheid voor alles.
Groendaken van IBIC: veiligheid voor alles. Telefoon Email Voeg toe aan uw bibliotheek. First time right - meteen alles goed doen zoals het hoort te zijn - is het devies van groendak en valbeveiligingsspecialist IBIC. Vertaald naar veiligheid op het dak, betekent dit: neem valbeveiliging mee tijdens het ontwerp van een groendak.
De Boer onder dak bij Soprema - Bouwkroniek.
Beide ondernemingen zijn wereldwijd gereputeerde producenten van hoogwaardige materialen voor dakbedekkingen, isolatie, groendaken en -muren. De kans om de productiecapaciteit van bitumineuze membranen uit te breiden en de grote complementariteit van producten en diensten hebben Soprema aangezet tot de overname.

Contacteer ons

canopy groendaken
hellende groendaken
ibic groendaken
lb groendaken
regelgeving groendaken
soorten groendaken
subsidie groendaken
subsidie voor groendaken
type groendaken