hellende groendaken


Dakwerken Crabbé regio Sint-Truiden - Zoutleeuw - Groendaken.
Dakwerken Crabbé is specialist in het plaatsen of renoveren van platte of hellende daken van industriële gebouwen. Veilig werken is onze prioriteit. Om u volledig te ontzorgen, gaan we graag met u een onderhoudsovereenkomst aan. Ons aanbod voor bedrijven. Als syndicus weet u hoe belangrijk het is om samen te werken met professionele en betrouwbare partners voor het onderhoud van appartementsgebouwen, kantoorgebouwen, enz. Dakwerken Crabbé heeft een bijzondere expertise opgebouwd in dit domein. Wat kunnen we voor u betekenen? Meer dan 70 jaar kwaliteit én tevreden klanten! Nieuws tips van Dakwerken Crabbé. Een groendak is een dak dat bedekt is met planten. Het kan gaan om grassen, kruiden, struiken of zelfs bomen. Bedekking met mossen, vetplanten en kruiden is gemakkelijker te onderhouden. Een groendak is niet alleen mooi, maar het biedt ook voordelen.: Een groendak verhoogt de levensduur van uw dak. Het biedt extra warmte- en geluidsisolatie. Neerslag wordt tegengehouden, zodat er minder water via de dakgoten naar de riolering stroomt en dus de kans op overstroming verkleint. Groendaken in de stad trekken meer vogels en insecten aan.
Vice Verda Opbouw Hellend Groendak.
Laat overtollig water door en zorgt ervoor dat het water in de drainagelaag beschikbaar wordt voor de vegetatie d.m.v. licht hellende daken tot 25: keuze tussen een drainagevlies of drainageplaten met opstaande nokken waarin het substraat op zijn plaats blijft. sterk hellende daken tot 45: plaatsen van geo-rasters die onderling met elkaar verbonden zijn en zo één stevige constructie vormt die het substraat vasthoudt. Bescherming- en absorptielaag: bescherming van het dak tegen mechanische beschadiging waarbij ook een hoeveelheid water wordt gebufferd. Dakdichting: wortelwerende dakafdichting. Biodivers groendak te Torhout. Hellend groendak te Wortegem-Petegem. Extensief groendak te Waregem. Benieuwd naar onze groendak, gevel en tuin realisaties? Benieuwd naar enkele van onze uitgevoerde projecten? Laat je inspireren! Bekijk onze realisaties. Ontwerp en aanleg van groendakgroengevelgroentuin systemen. Specialisatie, kennis en passie voor ontwerp, uitvoering én duurzame instandhouding van uw groendak, groengevel en tuin! Onze klanten aan het woord. Heel professioneel team: ze zijn eerst komen kijken naar ons dakterras om ons op de beste manier te kunnen adviseren. Het resultaat met sedum trays is prachtig en helemaal geschikt voor ons dak. We hebben nu een prachtig groen uitzicht, in de stad!
Maak kennis met ons productaanbod: SureSeal EPDM dakrubber.
Ze werken luchtzuiverend en hebben een positief effect op het milieu. Een groendak zorgt voor een langere levensduur van de dakbedekking en heeft een warmteregulerende functie. Groendaken zorgen voor een gezondere, aangenamere leefomgeving! Verhoogt de levensduur van het dak. Een groendak verhoogt de levensduur van de dakbedekking. De dakhuid wordt beschermd tegen de invloeden van direct zonlicht en de regen of hagel, verkleint temperatuurschommelingen van het dak en beschermt tegen externe beschadiging. Gezondere, propere lucht. Groendaken werken luchtzuiverend. In de stad, waar veel uitlaatgassen zijn, is een groendak zeer bevorderlijk voor de luchtkwaliteit en vermindering van de fijnstof in de lucht. Fijnstofdeeltjes worden minder snel de lucht in gestuurd. Resultaat: een verlaging van de smog en een gezondere leefomgeving. Door het plaatsen van een groendak levert u een bijdrage aan het verminderen van CO 2 in de lucht omdat de plantjes de CO 2 absorberen. Verbetert de biodiversiteit. Een groendak ziet er mooi uit bloemen, geuren en kleuren en verbetert de biodiversiteit, een groendak kan bijdragen tot de verhoging van de verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Een sedumdak is de voedselvoorziening voor nuttige insecten. Sedum is een drachtplant voor bijen en vlinders: sedum biedt nectar en stuifmeel.
Overzicht soorten daken: ga je voor een plat, hellend of groendak?
Extensief groen dak. Dit type dak heeft voornamelijk lage begroeiing mossen, vetplanten, waardoor weinig onderhoud vereist is; een mooi voorbeeld hiervan is een sedumdak: sedums of vetplanten gedijen zowel in droge als warme periodes; dit type is niet beloopbaar. Ik wil weten wat een groendak kost. Tip: Niet alleen platte daken zijn geschikt voor groendaken.
Platte daken bij Dakwerken Juriaan - Alle dakwerken en gevelbekleding.
EPDM bestaat uit verschillende lagen die samenkomen tot een duurzaam rubberproduct dat 100 waterdichtheid combineert met een zeer lange levensduur. Dat maakt het de ideale dakbedekking voor platte daken, maar ook als dakgootbekleding is het zeer geschikt. Dakwerken Juriaan werkt met EPDM van Resitrix. Dit topmerk levert hoogwaardige producten die gebruiksvriendelijk zijn voor de installateur en uitstekende resultaten geven aan de eigenaar. Wij zijn door Resitrix erkend als installateur, dus u kan net als zij zeker zijn dat u bij ons een EPDM-dak krijgt dat een leven zal meegaan. Wij installeren het dak van de ruwbouw tot de afwerking. Van stellingen tot afvalverwerking hebben wij alles in eigen huis. EPDM ethyleen, propyleen, dieen, monomeer is een eenlagig synthetisch rubberproduct dat talrijke voordelen heeft. Door de lange levensduur van wel 50 jaar is EPDM de ecologische keuze voor dakbedekking op een plat dak. Het wordt ook vaak gebruikt als basis voor een groendak. De grote elasticiteit en sterkte voorkomen scheuren en perforaties. EPDM is bovendien zeer goed bestand tegen de elementen en de uv-stralen in zonlicht.
Groendaken GUP.
Overslaan en naar de inhoud gaan. Terug naar Disaghor Group. U bent hier. De grootste onbenutte oppervlak in de stad vormt ongetwijfeld de daken. Door de stilaan wijzigende klimaatomstandigheden vormen overstromingen bij plotse zware onweders een steeds groter probleem. Creatie van een groendak in al zijn vormen extensieve vegetatie, intensieve tuinen en zelfs urban farming geeft niet alleen een ethische en isolerende meerwaarde aan het gebouw. De grote water bufferende werking heeft eveneens een directe weerslag op de belasting van het rioolnet.
Eco groendak - groendaken en daktuinen.
6 m x 3 m 18 m. Indien er voldoende informatie ontbreekt. Indien er onvoldoende informatie ontbreekt om een correcte groendak offerte aan te leveren zal ik contact met u opnemen voor verdere informatie, voor grote en ingewikkeldere projecten dient er steeds ter plaatse gekomen te worden. Indien u in het bezit bent van een plan door een architect getekend is dit in de meeste gevallen ook voldoende. Verschil tussen de soorten groendaken? Een extensief groendak is een groendak met vetplanten. Dit sedumdak is interessant omdat de investering beperkt is en er geen bouwvergunning nodig is. Zelf groenten kweken, en geen tuin? Dan zijn groentedaken uw ding. Met uw eigen groentedak kan u aan de slag in uw tuin. Wil u een daktuin? Een intensief groendak is een tuin of terras op het dak, helemaal te vergelijken met een gewone tuin eventueel met terras.
Productoverzicht Tridex EPDM. Productoverzicht Tridex EPDM.
Wat is een groendak? Groendaken zijn daken waarvan het platte of hellende deel hoofdzakelijk bestaat uit levende planten. Ze bestaan al sinds mensenheugenis; denk maar aan de beroemde hangende tuinen van Babylon zesde eeuw vóór Christus. De eerste groendaken in Europa werden gecreëerd in Scandinavië: graszoden werden op teelaarde aangebracht en als dakbedekking toegepast. In de jaren 1960 werden groendaken in onder andere Duitsland herontdekt als een interessante optie om de natuur in de stad te introduceren. Sindsdien is er al veel onderzoek gedaan en zijn groendaken in opmars. Men onderscheidt men twee types van groendaken. Intensieve groendaken of daktuinen zijn vergelijkbaar met gewone tuinen. Ze bestaan uit grassen, struiken en eventueel ook bomen. Zelfs dakterrassen en waterpartijen zoals vijvers zijn mogelijk, alsook echte dak parken.Zulke groendaken vergen veel onderhoud en vormen een sterke belasting zodat een aangepaste dakconstructie noodzakelijk is.
Maak kennis met ons productaanbod: Tiplon EPDM dakrubber.
Groendaken zijn mooi en zorgen voor meer groen in de stad. Ze werken luchtzuiverend en hebben een positief effect op het milieu. Een groendak zorgt voor een langere levensduur van de dakbedekking en heeft een warmteregulerende functie. Groendaken zorgen voor een gezondere, aangenamere leefomgeving! Verhoogt de levensduur van het dak. Een groendak verhoogt de levensduur van de dakbedekking. De dakhuid wordt beschermd tegen de invloeden van direct zonlicht en de regen of hagel, verkleint temperatuurschommelingen van het dak en beschermt tegen externe beschadiging. Gezondere, propere lucht. Groendaken werken luchtzuiverend. In de stad, waar veel uitlaatgassen zijn, is een groendak zeer bevorderlijk voor de luchtkwaliteit en vermindering van de fijnstof in de lucht. Fijnstofdeeltjes worden minder snel de lucht in gestuurd. Resultaat: een verlaging van de smog en een gezondere leefomgeving. Door het plaatsen van een groendak levert u een bijdrage aan het verminderen van CO 2 in de lucht omdat de plantjes de CO 2 absorberen. Verbetert de biodiversiteit. Een groendak ziet er mooi uit bloemen, geuren en kleuren en verbetert de biodiversiteit, een groendak kan bijdragen tot de verhoging van de verscheidenheid aan plant en diersoorten. Een sedumdak is de voedselvoorziening voor nuttige insecten.
Extensief groendak: prijs voordelen Dakconstructie.be.
Wanneer dak vervangen? Zonneboiler op een plat dak. Een extensief groendak is een ecologische dakbedekking met kleine groene planten zoals vetplantjes, mossen, Hiermee heb je een uniek dak dat bovendien ook nog eens goed is voor het milieu. Ontdek hier de voordelen en prijzen van een extensief groendak. Ga snel naar.: Ontvang gratis offertes. Wat is een extensief groendak? Een extensief groendak is een soort groendak van minder dan 15 cm dik. Ze vereisen weinig onderhoud in vergelijking met de intensief groendaken met struiken en bomen. Daarom zie je ze vaker op daken van particulieren. Een extensief groene dakbedekking is vooral begroeid met vetplanten zoals sedum, kruiden en lage grassen. Het is geschikt voor zowel een plat dak, als een licht hellend dak. Extensief groendak prijs. De gemiddelde prijs van een extensief groendak bedraagt tussen de 40 euro en de 200 euro per vierkante meter, inclusief btw en montage. Uiteraard hangt deze prijs af van de soort planten die je kiest, de soort dakbedekking en de afmetingen van het dak. Als je van je extensief groendak een echte tuin wil maken, kan de prijs makkelijk oplopen tot 6.000 euro.
Hellende sedumdaken - Van Venrooy.
Expo- en Infocenter. U bevindt zich hier: Home Duurzame daken Groendaken Hellende sedumdaken. Ook hellende daken, koepeldaken en golvende daken kunnen wij voorzien van een mooi groendak. Wij hebben daarbij diverse systemen die voorkomen dat het sedum afschuift, ervoor zorgen dat de dakvorm behouden blijft en het sedum van voldoende vocht wordt voorzien. In sommige gevallen is het ook mogelijk om een natuurdak te realiseren op een hellend dakvlak.

Contacteer ons

canopy groendaken
hellende groendaken
ibic groendaken
lb groendaken
regelgeving groendaken
soorten groendaken
subsidie groendaken
subsidie voor groendaken
type groendaken