groendaken west-vlaanderen


Dakwerken Vanhooren Oostkamp West-Vlaanderen Ontmossingswerken Velux pro installateur Dakisolatie - All-in België.
Zij hebben onder andere ervaring in het reinigen en coaten van daken, maar ook in het leggen van groendaken. Dakwerken Vanhooren kan allerlei diensten voor u verwezenlijken die met dakwerken van doen hebben. Denk bijvoorbeeld aan.: Laat uw dak, gevel of terras ontmossen door Dakwerken Vanhooren.
Groendaken in Oost-Vlaanderen: Dakwerken Edj in Letterhoutem.
De voordelen van een groendak. Groendaken winnen aan populariteit. Terecht, want eigenaars van groendaken kunnen genieten van heel wat voordelen. Zo onttrekt een groendak CO uit de lucht en geeft het meer zuurstof in de plaats. Een groendak werkt bovendien isolerend en waterafvoer vertragend.
Overzicht groendak subsidies, alle Vlaamse gemeentes.
Davy 01/01/2015 Groendak, In de kijker, subsidies groendak. Een gemakkelijk overzicht van alle premies en subsidies waar je recht op hebt bij het aanleggen van een groendak of meerdere groendaken. Voor sommige gemeente heb ik geen premieper vierkante meter gevonden. De premie kan je dan op premiezoeker.be vinden maar je mag er van uit gaan dat de premie voor een groendak per vierkante meter gemiddeld tussen de 20 en 31 euro ligt.Let vooral op het maximum bedrag dat je mag indienen. Dat kan gaan van 600 euro tot 7500 euro. De lijst is nog niet volledig. Ik probeer de lijst zo snel mogelijk te vervolledigen. Hou er rekening mee dat je op de site van de gemeente altijd de laatste correcte informatie kan vinden. Als er een link beschikbaar is naar de gemeentelijke subsidie pagina dan staat ze ook vermeld.Dit betekend echter niet dat deze lijst op regelmatige basis wordt gecontroleerd.
Dakwerken West-Vlaanderen? Dakbedekking voor plat hellend dak!
Het impregneren zorgt ervoor dat het metselwerk waterafstotend is, en u niet langer last heeft van lekkages via de schoorsteen. Het plaatsen van een dakkapel is een waardevolle investering aan uw woning. Met een dakkapel creëert u niet alleen extra lichtinval in huis, maar zorgt u ook voor extra loopruimte. Zo transformeert u een kleine ruimte tot een ruime extra slaapkamer. Laat een dakkapel plaatsen door één van de dakwerken specialisten uit ons netwerk in West-Vlaanderen.
GROENDAKEN - Tuinwerken Reumers.
Reumers Tuinwerken is een erkende leverancier van EMC Greenroofs, een Belgische bedrijf in Ruislede te West-Vlaanderen dat alles in huis heeft om groendaken toe te passen op uw woning of bedrijf. Daarbij gaat het om intensieve groendaken daktuin en extensieve groendaken een groendak dat weinig onderhoud nodig heeft. Ondersteuning bij subsidieaanvraag. Om de aanleg van groendaken te steunen, zijn er subsidies mogelijk via de regeling 'Milieu' als opstap voor duurzame ontwikkeling.
Groendak Rumst: types, opbouw voor- en nadelen.
Niet op alle daken is het mogelijk om een een groendak op aan te leggen. De helling van daken zijn leidend om te bepalen of deze als groendaken geschikt zijn. Daken met een hellingsgraad van 1 tot 45 graden zijn geschikt voor groendaken.
Canopy - Veel gestelde vragen over groendaken.
Met uitzondering van de meer intensieve groendaksystemen, kunnen de meeste types echter wel op bestaande woningen worden aangebracht. Belangrijk is daarbij wel om te letten op de draagkracht en de dakafdichting, alsook zaken zoals de hoogte van de dakopstanden. Wat is het gewicht van een groendak? Belangrijk om weten is dat het gewicht van een groendak steeds wordt uitgedrukt in 'maximaal' verzadigd gewicht. Dit is het maximum dat het volledige pakket kan wegen, namelijk bij 100 verzadiging met regenwater. Hoewel deze maat uiterst belangrijk is voor uw veiligheid, beperkt ze zich tot zeldzame omstandigheden zoals extreme vorst of een verstopping van uw regenwaterafvoer. Kan een groendak ook op een hellend dak? Tot en met een helling van 45 kan elk type groendak aangelegd worden, met uitzondering van de intensieve systemen. Boven de 10 zijn hierbij anti-afschuifmaatregelen nodig. Ook bijkomende irrigatie kan noodzakelijk zijn bij hellende groendaken, aangezien het groendak dicht bij de bovenste dakrand steeds sneller zal uitdrogen.
Vanwymelbeke Groendaken Kortrijk.
Ook dakpannen en golfplaten kun je vervangen door een groen dak. Je kunt een groen dak zelfs combineren met zonnepanelen - sterker nog, het rendement van je panelen gaat daarvan omhoog. Als de helling van je dak meer dan 30 graden is, stelt dat andere eisen aan het dakpakket. De dikte van de substraatlaag hangt af van de situatie: welke beplanting je wilt, of je nog op het dak wilt kunnen lopen en wat de hellingshoek van je dak is. Let op het gewicht! In principe kun je dus elk dak vergroenen, maar. zak niet door je dak! Met beplanting én regenwater kan het heel zwaar worden - tot wel 200 kg/m2. De dunste variant is slechts 3 centimeter dik - dan ligt het totale gewicht natuurlijk fors lager, in de orde van 35 kg/m2. Check voor aanschaf in elk geval altijd je dakconstructie! Groene-dak-experts kunnen je adviseren of je dakconstructie de dakbegroeiing kan dragen. De dunste variant van een paar centimeter dikte kan meestal zonder problemen worden aangelegd. Hoe is een groendak opgebouwd?
Vice Verda Hellend groendak te Staden, bij Roeselare.
Groen op de gevel. Groen op de grond. Hageland 2, 9880 Aalter. Sam: 32 486 51 28 80. Dirk: 32 468 21 60 85. Specialisatie, kennis en passie voor ontwerp, uitvoering én duurzame instandhouding van uw groendak, groengevel en tuin!
Esthetische en milieubewuste renovatie voor het parabolische dak van het provinciehuis Boeverbos - Brugge De Vijfde Gevel. B2Build Kenniscentrum voor de bouw.
De provincie West-Vlaanderen koos ervoor om de bestaande toplaag van het typerende parabolen dak te vervangen door een lichtgewicht 'Urbanscape' groendak. Uniek aan deze oplossing is dat het substraat ultralicht is en toch meer dan 36 liter per vierkante meter aan water kan bufferen. Het 'Urbanscape-systeem' wordt bovenop een wortelwerende dakbedekking gebouwd, met als onderste laag een dun en licht drainagesysteem, waarboven het substraat 4 centimeter rotswol, wordt geplaatst. Op het substraat wordt dan ten slotte de 'Urbanscape' sedum-mix geplant. Om afschuiving van het groendak op de parabolische dakvorm van het Boeverbos te voorkomen, werd voor Urbanscape gekozen. Urbanscape laat namelijk toe om extensieve groendaken te bouwen op hellende daken.
Green building projects in de pers Green Building Projects.
En zo de het aantal én de kwaliteit van projecten met gevel- en dakgroen in België vooruit stuwen. Tijdens hun lezing op de volgende editie van Edubuild op 24 oktober in Flanders Expo Gent spitsen ze toe op de vele voordelen van dak- en gevelgroen in scholen. Groengevels en -daken. Tijd voor meer eenduidigheid, zegt nieuwe federatie. We hebben in de schoot van de Confederatie sinds kort een nieuwe vereniging, de Belgische Federatie Gevel- en Dakgroen. Voorzitter Simon Perneel legt uit waarom ze nodig was: Deze federatie is ontstaan vanuit de markt. Groendaken en groengevels zijn stevig in opmars. Een bedrijf dat tien jaar geleden vier of vijf keer per maand vragen kreeg over een groendak of -gevel, krijgt er nu elke dag. Op De Werf.: Groendaken Het Zwin. De Provincie West-Vlaanderen maakt werk van zijn natuur- en recreatiegebieden.

Contacteer ons

aanleg groendaken
ecoworks groendaken
extensieve groendaken
groendaken en groengevels
groendaken gent
groendaken leuven
groendaken stekene
groendaken vlaanderen
groendaken voordelen
groendaken west-vlaanderen
groendaken wtcb
intensieve groendaken